Nieuws

Payrollregels onder de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Per 01-01-2020 verandert de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Wat wordt er anders in 2020 en wat houdt dit in voor payrollkrachten? Welke payrollregels zijn er dan van kracht? Je leest het hier.

WAT WORDT ANDERS IN 2020?

De payrollregels veranderen vanaf 01-01-2020. Daardoor heb je als payrollkracht recht op dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als werknemers in een gelijke of vergelijkbare functie bij opdrachtgevers in loondienst. Voorbeelden hiervan zijn: gelijk loon, hetzelfde aantal bovenwettelijke vakantiedagen, evenveel scholing, en een eventueel fietsplan. Ook de voorwaarden bij ontslag van de werknemer zoals een sociaal plan valt hieronder.

Verplichtingen inlener die gebruikt maakt van payrollers

Je krijgt als payrollkracht toegang tot de bedrijfsvoorzieningen of diensten binnen de organisatie. Denk hierbij aan de kantine en/of kinderopvang. Tevens dient de inlener alle informatie over arbeidsvoorwaarden te delen met het payrollbedrijf, zodat het juiste loon wordt betaald en er aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. De inlener is medeverantwoordelijk voor de juiste betaling.

Pensioen payroller

Er komt een aparte pensioenregeling voor payrollers. Een payrollbedrijf is verplicht een adequate pensioenvoorziening te regelen welke gelijk is aan de pensioenregeling van de vaste medewerkers.

Payrollregels onder de WAB

Een belangrijke maatregel met betrekking tot payrollkrachten is dat de bijzondere bepalingen die gelden voor een uitzendovereenkomst in 2020 niet meer gebruikt mogen worden voor payrolling! Zo mag men geen gebruik meer maken van het uitzendbeding. Indien het gebruikelijk is bij de opdrachtgever kan uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting vanuit het regulier arbeidsrecht voor de eerste 6 maanden worden opgenomen. Daarnaast mag men ook geen gebruik meer maken van de ruimere ketenbepaling.

Wil je meer weten over de nieuwe regels voor payrollers? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.

Bron:www.flextrain.nl

Ook interessant

Via een tweede spoortraject weer terug in de zorg

Sam werkte als leerling verzorgende-IG. Helaas werd zij op 23 jarige leeftijd ziek. Na 1,5 jaar kwam zij bij Herenbos re-integratie ...

Lees meer >>

Nieuws

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar ...

Lees meer >>

Nieuws

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.