Nieuws | Re-integratie

Leuke baan na een tweede spoortraject

Erwin kwam in januari 2022 bij Herenbos op intakegesprek voor het starten van een tweede spoortraject. Erwin was al jaren met veel plezier kraanmachinist, maar wegens bepaalde gezondheidsproblemen was hij arbeidsongeschikt geworden voor zijn eigen werk. Dat was moeilijk voor Erwin, want, zoals hij zelf zei: Met mijn kraan kan ik een broodje kaas beleggen!

Nieuwe mogelijkheden binnen het tweede spoortraject

Tijdens het tweede spoortraject is Erwin samen met zijn tweede spoorbegeleider Judith gaan kijken welke andere talenten hij kon inzetten in een nieuwe functie. Erwin stond open voor alle mogelijkheden want, zo zei hij zelf: thuiszitten is niks voor mij. Erwin vertelde hoe handig hij is en dat hij het leuk vindt om te klussen.

Het vervolg

Na wat testen die deze wens bevestigen werd gezocht naar vacatures als verkoper in een bouwmarkt, klusjesman, conciërge, huismeester, facilitair medewerker. Herenbos heeft Erwin geholpen bij het opstellen van een CV en goede motivatiebrieven. Erwin heeft weinig ervaring met computerwerkzaamheden. Omdat Erwin volgens het advies van zijn bedrijfsarts zijn uren geleidelijk moet opbouwen, wordt in de sollicitatiebrieven uitgelegd dat het om een sollicitatie naar een Werk Ervarings Plaats (WEP) gaat. Herenbos stelt de brieven samen met Erwin op en geeft in de brieven weer wat de voordelen zijn voor een werkgever om Erwin deze kans te bieden.

Sollicitaties

Erwin wordt op basis van zijn  sollicitaties een aantal keren op gesprek uitgenodigd en in april heeft hij twee bedrijven gevonden die hem een WEP willen bieden. Uiteindelijk mag Erwin starten bij een vestiging van de Gamma en wordt ingewerkt als verkoopadviseur. Dit is wennen voor iemand die al een poos uit het arbeidsproces is. Erwin geeft dan ook aan dat hij moe thuis komt, maar het heerlijk vindt om weer bezig te zijn. Erwin bouwt op deze plek zijn uren uit maar in juni blijkt dat hij toch niet helemaal op zijn plek is in een verkoopfunctie en de WEP wordt beëindigd.

De aanhouder wint

Erwin is aanvankelijk teleurgesteld maar wil verder. Judith stelt hem voor in een netwerkbijeenkomst waarna er contact met Erwin wordt opgenomen door de FIX brigade Amsterdam. De FIX brigade komt bij bewoners van Amsterdam thuis en biedt informatie over energiebesparing, maar voert ook kleine energiebesparende maatregelen uit. Voor mensen met een laag inkomen zijn materialen en uitvoer geheel gratis. Als (leerling) fixer help je bewoners met een laag inkomen om energie en geld te besparen. Erwin wordt aangemeld voor het leertraject als FIXer. Echter na een gesprek met de coördinator daar, wordt contact opgenomen met Herenbos en wordt aangegeven dat zij een leermeester in Erwin zien.

Leermeester

Erwin loopt twee dagen met een andere leermeester mee, waarna hem een arbeidsovereenkomst wordt aangeboden. Ook is Erwin als uitgenodigd voor een werkoverleg en een personeelsfeest. Erwin moest nog wel overleggen met zijn bedrijfsarts of hij direct kon starten met hele dagen en daarvoor kreeg hij akkoord. Inmiddels heeft Erwin zijn overeenkomst getekend, heeft hij zijn eigen gloednieuwe gereedschapskist en is hij met veel plezier aan de slag gegaan als leermeester bij de FIX brigade!

Tweede spoortraject bij Herenbos

Wilt u meer weten wat Herenbos re-integratie voor u of uw bedrijf kan betekenen?  Neem dan telefonisch contact op met ons hoofdkantoor in Alkmaar (072) 30 30250 of mail naar re-integratie@herenbos.nl. Natuurlijk vind je onze diensten ook op onze website. Op de hoogte blijven van het nieuws binnen Herenbos re-integratie? Volg ons dan op LinkedIn.

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.