Nieuws | Groen | Opleiden

Kies een kansberoep: Ga voor groen!

Dat medewerker groenvoorziening een kansberoep is, blijkt maar weer uit onderstaand succesverhaal. Zowel Albert als Vincent zijn overgenomen door Progroen & milieu in Schagen. Door een samenwerking van de gemeente Hollands Kroon, Gemeente Schagen, GroenStart, Progroen & milieu, de Gemeenschappelijk Regeling Gesubsidieerde Arbeid (GRGA) en Herenbos zijn beide heren weer actief op de arbeidsmarkt.

Kansberoep

Momenteel zijn er veel praktische kansberoepen. Werken in het groen biedt veel kansen ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Albert en Vincent zijn hier het bewijs van. Beide heren hebben via GroenStart een opleiding op entreeniveau gevolgd. Daarna zijn ze gestart met een mbo-2 opleiding in de groene richting. Deze opleidingen zijn met succes afgerond. Maar daar blijft het niet bij. Hans Siffels en Progroen & milieu waren zo tevreden over de heren dat ze bij hen in dienst zijn gekomen. Een mooi resultaat. Dit betekent ook dat er weer ruimte is voor nieuwe kandidaten.

Kansen voor jou?

Ben jij voortijdig gestopt met school of kom je van het vmbo zonder diploma? Kom je van een praktijkschool of speciaal onderwijs en wil je verder leren? Heb je geen werk en wil je in de groene sector werken? Of wil je een mbo-opleiding volgen op entreeniveau of op niveau 2 en heb je daarvoor nog niet de juiste diploma’s? Kan je 1 van deze vragen met JA beantwoorden? Dan is GroenStart misschien wel iets voor jou!

Wat is GroenStart?

Bij GroenStart maken ze maatwerk voor een toekomst in het groen. Ze laten je ontdekken welke baan bij jou past en je leert er de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Leren en werken doe je in de praktijk. Onder andere bij ProGroen & milieu. Als je genoeg ervaring en kennis hebt gaan ze op zoek naar werk dat bij jou past. Zo mochten Albert en Vincent bij Progroen & milieu blijven. Naast het werk krijg je wekelijks theorieles. Dit kan op een locatie bij jou in de buurt: Schagen, Hoorn of Schoorl.

Kansberoep bij Progroen & milieu

Vind je het leuk om bij een team te horen? Hou je van aanpakken en van buitenwerk? Dan ben je helemaal op je plek bij Progroen & milieu. Door persoonlijke coaching en een opleiding wordt je opgeleid tot een volwaardige groenprofessional. Deze opleiding kun je volgen via GroenStart (niveau 1 en 2) of TRI, groei in groen (niveau 3 en 4). Bij Progroen & milieu bieden ze iedereen een kans die zijn/haar handen vuil wil maken en in weer en wind wil werken. Heb je geen ervaring, dan is dat geen probleem. Dus ben jij een schoolverlater, zijinstromer, laaggeletterde, statushouder of heb je een burn-out en wil je iets anders. Neem dan contact op met de Herenbosvestiging in Schagen.

Toekomst Albert en Vincent

Albert en Vincent kozen voor een kansberoep in het groen. Albert vindt vooral de afwisseling belangrijk en dat is er veel bij het werken in het groen. Veel groenvoorzieners zeggen dat geen dag hetzelfde is. Voor Vincent is de winterperiode het leukst. Lekker slepen met bomen. Hij kan hier zijn energie in kwijt. Gisteren nam Yvonne van Herenbos afscheid van de heren en gaf ze namens Herenbos nog een kleine attentie. Al zullen ze elkaar vast nog wel tegenkomen op het terrein van Progroen & milieu, waar Yvonne een graag geziene gast is. Albert en Vincent heel veel succes en een mooie groene toekomst!

 

 

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.