Bel mij terug
Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
Corona bracht de arbeidsmarkt dit jaar extra in beweging. Werknemers in de evenementen- en reisbranche moeten omkijken naar een nieuwe baan, vaak in een andere sector. Het UWV brengt in kaart waar concrete baankansen liggen. Je leest het in de publicatie kansrijke beroepen.
Om tot de publicatie kansrijke beroepen te komen onderzoekt het UWV continu de knelpunten en kansen op de arbeidsmarkt. Het is zichtbaar dat in bepaalde sectoren en beroepen steeds meer banen verdwijnen. In andere sectoren is juist veel vraag naar personeel. Werkzoekenden en/of mensen van wie de baan op de tocht staat moeten steeds vaker overstappen naar een ander beroep. Vaak is dit in een andere sectoren. Hier komt om- of bijscholing bij kijken. Welke beroepen bieden nu goede perspectieven en welke kun je beter mijden?
In de publicatie Kansrijke beroepen vind je beroepen waar je een goede kans op een baan hebt. Denk aan de techniek, de ICT, de zorgsector, de groensector en het onderwijs. Als werkzoekende sta je vaak niet stil bij beroepen waar je vaardigheden van pas komen. Daarom heeft het UWV een overzicht gemaakt van 54 beroepen met somberen vooruitzichten. Bij elk daarvan nomen ze 5 overstapberoepen. Deze overstapberoepen bieden een beter perspectief. Benieuwd naar jouw overstapberoepen? Je vindt ze hier.
Beide publicaties zijn voor mensen die hun baan dreigen kwijt te raken of al verloren hebben. Binnenkort gaan er regionale mobiliteitsteams van start. Deze teams zijn onderdeel van het derde steun- en herstelpakket van het kabinet. Deze mobiliteitsteams gaan mensen ondersteunen die door corona hun werk verloren hebben. Daarnaast helpen ze mensen die hun baan door corona dreigen te verliezen. De eerste drie teams starten in Groot Amsterdam, Midden-Utrecht en Midden-Brabant.
Er is veel onderzoek gedaan naar kansrijke beroepen. Veel vacatures betekent niet automatisch goede kansen. Wij kijken ook naar het aantal werkzoekenden per functie. Normaal gesproken komt het overzicht kansrijke beroepen 1 keer per jaar uit. Vanwege de coronacrisis en de ingrijpende gevolgen is dit verdubbeld. Ook gaat het UWV periodiek updaten om aan te sluiten bij de snel veranderende werkelijkheid.
Benieuwd welke kansen er voor jou zijn? Neem dan contact op met één van onze vestigingen. Daarnaast kun je bij Herenbos re-integratie terecht voor Jobhunting. Door middel van de online-tool Jobport ondersteunen zij jou of je werknemer bij het vinden van een nieuwe baan.
Bron: www.uwv.nl
‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’
Renate , HERENBOS Zoetermeer
Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug