Nieuws | Groen | Uitzenden

Intercedent en Tuinmeester Rick

Rick Salman combineert sinds 2019 het hebben van een eigen groenbedrijf met zijn werkzaamheden als intercedent bij Herenbos. Op dinsdag, woensdag en zaterdag is hij Tuinmeester Rick de overige dagen helpt hij mensen aan een baan. Het beste van twee werelden.

Tuinmeester Rick

Als Tuinmeester Rick onderhoud ik particuliere tuinen. De meeste klanten zitten in de bollenstreek. Naast het onderhoud doe ik af en toe ook andere projecten. Denk aan aanplanten, straten en het plaatsen van houtwerk. In het groen snoei ik graag hagen. Leuk om bijvoorbeeld een verwaarloosde taxushaag weer om te toveren tot een mooie, dichtbegroeide haag. Sowieso heb ik een voldaan gevoel als alles er na een dag werken er weer netjes uit ziet.

Herenbos

Als Tuinmeester Rick ben ik veel alleen aan het werk. Daarom vind ik het fijn om bij Herenbos met mijn collega’s te werken. Sparren met elkaar. Mijn drijfveer bij Herenbos is dat ik mensen aan een baan wil helpen. Ook als het even wat moeilijker is. Als ze dan uiteindelijk door de opdrachtgever worden overgenomen, dat zijn succesmomentjes voor mij. Door mijn kennis binnen het groenvak, begrijp ik wat onze opdrachtgevers zoeken. Het is voor mij makkelijker om een inschatting te maken welke kandidaat bij welke functie past.

Opleiding van Tuinmeester Rick

Ik ben begonnen op de lagere tuinbouwschool. Hier leerde ik de basis van het groenvak. Vervolgens ben ik de middelbare tuinbouwschool gaan doen. Op deze opleiding leerde ik meer over handel binnen de sector. Tenslotte volgde ik de hogere tuinbouwschool, dit kun je vergelijken met een opleiding bedrijfskunde. Al snel kwam ik er achter dat ik graag met mijn handen in de modder zit. Ik miste de praktijk. Daarom is de combinatie van het hebben van een eigen groenbedrijf en intercedent zijn bij Herenbos voor mij ideaal.

Waarom het groen?

Naast dat werken in het groen mooi werk is, biedt het ook heel veel mogelijkheden. In de aanleg kun je mooie tuinen realiseren. Veel jongeren denken dat het alleen schoffelen is, maar er komt echt heel veel bij kijken. Kijk maar eens naar ‘Eigen huis en tuin’ Lodewijk en Tom maken de mooiste tuinen. Wat ik ook fijn vind is dat je fysiek bezig bent. Op dinsdag, woensdag en zaterdag hoef ik niet naar de sportschool.

Toekomst van Tuinmeester Rick

Als Tuinmeester Rick hoop ik de overstap te kunnen maken naar het onderhouden van echt grote mooie siertuinen. Zo wordt het werk nog meer divers. Bij Herenbos hoop ik dat we als vestiging in Nieuw-Vennep nog meer kunnen groeien.

Daarnaast hoop ik dat steeds meer mensen inzien hoe leuk werken in het groen is. Wanneer dit zo is neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag aan een leuke baan. Benieuwd naar onze vacatures? Je vindt ze hier. Wil je op de hoogte blijven van ander nieuws over Herenbos volg ons dan via LinkedIn, FaceBook of Instagram.

Ook interessant

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.