Nieuws | Werving en selectie

September sollicitatietips: Het Intakegesprek

Je bent door de eerste selectie heen, nu ben je uitgenodigd voor het intakegesprek. Dit intakegesprek wordt ook wel omschreven als een kennismakingsgesprek. Het is van belang om een goede indruk achter te laten, maar blijf vooral jezelf. Zo kunnen wij het beste zien of jij de juiste persoon voor deze baan bent of dat er misschien een andere baan/opdrachtgever beter bij jou past.

Wat kun je verwachten tijdens een intakegesprek?

Een intakegesprek heb je bij ons met één van onze intercedenten. Samen kijken we welke banen en vacatures bij jouw profiel passen. Daarnaast nemen we je cv door. Wat heb je hiervoor gedaan en welke opleidingen heb je gevolgd. Wat zijn je wensen en welke werkzaamheden zie je helemaal niet zitten. Een intakegesprek kan heel handig zijn, je maakt persoonlijk kennis met ons en wij met jou. In verband met corona is het momenteel ook mogelijk om een intake via beeldbellen te houden.

Sollicitatietip 15: Wees op tijd. Door te laat te komen sta je al gelijk één punt achter.

Een voor de hand liggende tip, maar kom ook bij je intakegesprek op tijd. Onze intercedenten zorgen dat jij binnenkomt bij de opdrachtgever. Echter verkopen wij het niet mooier dan het is. Onze opdrachtgevers waarderen onze eerlijkheid. Maak dus ook een goede indruk bij onze intercedenten.

Sollicitatietip 16: Neem je ID, je CV en eventuele relevante diploma’s en certificaten mee

Als je alle benodigde papieren bij de hand hebt kunnen we sneller schakelen. Zo kan het zijn dat we je direct voorstellen bij potentiële opdrachtgevers en kan het zelfs mogelijk zijn dat je de volgende dag al kunt starten.

Sollicitatietip 17: Bereid voor hoe je je zelf voor wilt stellen door de volgende punten.

Vaak krijg je tijdens een intakegesprek de vraag of je jezelf voor wil stellen. Dit kan best lastig zijn. Bedenk alvast hoe je dit kunt doen aan de hand van de volgende vragen:

  • Waar krijg je energie van
  • Waar ben je goed in
  • Wat vind je leuk
Sollicitatietip 18: Stel vragen, hierdoor blijkt dat je geïnteresseerd en zelfverzekerd bent.

De vraag heb je zelf nog vragen komt eigenlijk altijd bij een intakegesprek, het is daarom goed dat je deze voorbereidt omdat je hiermee je interesse toont. Zorg er dus voor dat je een paar vragen vooraf hebt genoteerd en ga aan het einde van het gesprek ook echt even na of alles is beantwoord. Zo niet, stel dan nog even die ene brandende vraag.

Sollicitatietip 19: Kijk alvast op onze website www.herenbos.nl naar de openstaande vacatures welke bij jou passen.

Weet je al naar welke baan je op zoek bent? Kijk dan voor je intakegesprek naar alle openstaande vacatures op www.herenbos.nl of jouw droombaan er tussen staat. Is dit niet het geval vraag naar de mogelijkheden. Ben je nog zoekende? Kijk of er ook vacatures bijzitten waar je liever niet op ingezet wordt. Het mooie van uitzendbanen is dat je kunt kijken of een bepaalde functie bij je past.

Sollicitatietip 20: Zie er verzorgd uit en straal positiviteit uit.

Ga vooral netjes en verzorgd gekleed. Dit hoeft zeker niet jasje/dasje, maar zorg dat je kleding schoon is en fris ruikt. Verder is het belangrijk dat je kleding draagt waarin jij je goed voelt. Wij willen jou graag leren kennen.

Sollicitatietip 21: Wees beleefd en let op je taalgebruik

Of je nu op een intakegesprek gaat, een carrièrebeurs bezoekt of iemand via beeldbellen spreekt, wees beleefd. Laat mensen uitspreken, luister naar wat ze zeggen, wees enthousiast, betrek alle aanwezigen bij het gesprek en spreek mensen aan met hun naam. Dit klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar toch worden deze basisprincipes vaak vergeten zodra de sollicitatiestress toeslaat. Ben je erg gestrest? Geef dit dan aan. Dan houden we hier zeker rekening mee.

Dit waren alle sollicitatietips over het intakegesprek volgende week vind je 7 tips over je sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever op onze website. Heb je vragen stel ze dan via onze chat of mail naar jouw Herenbos-vestiging. Volg ons op Facebook en Instagram en zie de sollicitatietip van de dag.

 

Ook interessant

September sollicitatietips: Het sollicitatiegesprek

We hebben je voorgesteld bij één van onze opdrachtgevers. Hij of zij heeft je cv ontvangen en is positief. Yes! Je mag op een ...

Lees meer >>

Nieuws | Werving en selectie

SEPTEMBER SOLLICITATIETIPS: de sollicitatiebrief

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Een brief waarmee je indruk maakt en uitgenodigd wordt op een sollicitatiegesprek. Dit is ...

Lees meer >>

Nieuws | Werving en selectie

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.