Nieuws | Overig | Re-integratie

Het succesvolle re-integratietraject van Katja

In mei 2019 zag Katja zich genoodzaakt haar werkzaamheden neer te leggen, ten gevolge van een beperking. Ze kwam via haar werkgever in het re-integratietraject bij Herenbos. Samen met haar re-integratiespecialist van Herenbos (Stephanie) vond ze een nieuwe, leuke en afwisselende baan.

Waarom het re-integratietraject

“Door mijn beperking moest ik minder uren gaan werken in de showroom van het tegelzetbedrijf waar ik al bijna 12 jaar werkte. De specialist in het ziekenhuis had goede hoop dat het vanzelf zou genezen. Helaas bleek in februari 2020 dat er niets was verbeterd. Een interventie zou uitkomst bieden. Na deze interventie kon ik helaas niet bij mijn oude werkgever terecht. De werkzaamheden waren toch te zwaar dit bleek ook uit het arbeidsdeskundig onderzoek”.

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek beantwoordt een aantal vragen. Kan je als werknemer terug naar je eigen werk? Zo niet: Zijn er aanpassingen mogelijk in het eigen werk zodat je als werknemer alsnog terug kan? Is dat niet het geval: Is er ander werk bij je eigen werkgever? Is dat er niet: Wat is er mogelijk op het gebied van re-integratie tweede spoor; werk buiten je eigen werkgever.

Re-integratietraject tweede spoor

“Met Stephanie heb ik diverse gesprekken gehad hoe ik mij het beste kan presenteren op de arbeidsmarkt. Ik ben erg positief ingesteld, maar vond het wel spannend. Zal het mij lukken om weer een toffe baan te vinden. Alles was nieuw voor mij in deze situatie. Bij Stephanie kon ik terecht met al mijn vragen. Ik had echt zin om weer aan de slag te gaan. Daarom keken we samen naar de mogelijkheden en wat ik graag wilde gaan doen. Eén ding wist ik zeker ik wilde graag werken met collega’s en klanten.”

Nieuwe baan via het re-integratietraject

“Ik solliciteerde bij Specsavers, na twee gesprekken ben ik aangenomen. Zij boden mij een werkervaringsplek aan. Zo kon ik mijn uren opbouwen en mijn belastbaarheid testen. Ook hierin ben ik goed begeleid door Stephanie. Het is nu begin februari 2021 en ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin bij Specsavers! Het is de leuke en afwisselende baan die ik zocht. Daarnaast is het licht werk en ervaar ik geen belemmeringen tijdens mijn werkzaamheden.”

Wat is een werkervaringsplek?

Een werkervaringsplek (WEP) is een tijdelijke arbeidsplaats voor jouw als werknemer waar je een korte periode (minimaal 1 tot 3 maanden) werkervaring kan opdoen bij een andere werkgever. Op deze manier krijg je de mogelijkheid dingen te leren en jezelf te ontwikkelen. Het doel van de werkervaringsplek is dat deze uiteindelijk zorgt voor het vinden van een betaalde baan.

 

Wil je weten wat Herenbos re-integratie kan doen voor jouw werknemers kijk dan bij onze diensten. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en/of meer van onze succesverhalen lezen. Volg ons dan op LinkedIn.

Ook interessant

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

5 fabels over verzuim

Etop plaatste recent een artikel met als inhoud de 5 fabels over verzuim. Herenbos deelt graag interessante artikelen op het gebied ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.