Nieuws | Overig | Re-integratie

Het succes van een tweede spoortraject

Door een tweetal operaties was Petra niet langer in staat om haar werk als visiteur uit te voeren. Binnen het tweede spoortraject vond zij een werkervaringsplaats. Inmiddels is zij met veel plezier een nieuwe carrière begonnen.

Voor het tweede spoortraject

Voordat Petra aan een eerste en tweede spoortraject kon beginnen raakte zij in de ziektewet. Door een tweetal operaties kon Petra haar werk als visiteur niet langer uitvoeren. Een hele dag staan was voor haar geen optie meer. Ze had altijd veel plezier in haar werk en als je dan gedwongen wordt om een andere baan te zoeken is dat vervelend.

Recensie

“Na twee operaties kwam ik er achter dat ik echt niet meer terug kon keren naar mijn eigen werkomgeving. Bij mij liep het niet als standaard want mijn eerste en tweede spoortraject liepen door elkaar heen. Daarnaast had ik nog veel last van mijn operaties. Toen Judith van Herenbos re-integratie belde zat ik daar natuurlijk niet op te wachten. Toch ben ik blij dat ik met haar een afspraak heb gemaakt en met haar in gesprek ben gegaan. Zij heeft mij goed geholpen en begeleid naar waar ik nu ben. Natuurlijk ging het niet altijd even gemakkelijk. Als ik er doorheen zat, pepte Judith mij op en mede dankzij haar heb ik nu een hele leuke nieuwe werkplek gevonden. Ik heb het er reuze naar mijn zin!”

Werkervaringsplaats

Binnen een tweede spoortraject bestaat de mogelijkheid om een werkervaringsplaats te zoeken. Dit betekent dat je op een nieuwe werkplek kunt uitproberen of de daarbij behorende werkzaamheden bij je passen. Je gaat dan niet direct een arbeidsovereenkomst aan. Op de werkervaringsplaats kun je uitproberen of je de werkzaamheden kunt uitvoeren met je huidige beperkingen. Ook wordt een werkervaringsplaats gebruikt om je arbeidsritme weer op te bouwen als je lang uit het arbeidsproces bent geweest. Daarnaast kan het worden gebruikt om uren op te bouwen en belastbaarheid te toetsen. Een dergelijke overeenkomst duurt vaak een maand met een maximum van twee maanden.

Verloop tweede spoortraject

Tijdens het eerste en tweede spoortraject deed Petra een aantal interesse- en persoonlijkheidstesten. Hieruit bleek dat zij graag met kinderen werkt. Op eigen initiatief volgde zij een thuisstudie als onderwijsassistent. Daarnaast vond zij een werkervaringsplaats als onderwijsassistent op de basisschool van haar kinderen. Toen hier geen plaatsing mogelijk was vond Petra een nieuwe werkplek bij een andere basisschool.

Nieuwe baan

Al snel werd Petra zelfstandig ingezet als onderwijsassistent. Dit alles tijdens de bijzondere omstandigheden van de coronacrisis. Petra had het erg naar haar zin en ontving waardering van haar collega’s. Er waren wat onduidelijkheden over haar arbeidsovereenkomst, maar ze kon starten als onderwijsassistent in opleiding. Ook in deze periode heeft ze veel contact gehad met haar begeleider vanuit Herenbos. Petra is met veel plezier een nieuwe carrière begonnen. Zo kan een tweede spoortraject ook een kans zijn.

Re-integratie tweede spoortraject via Herenbos

Herenbos begeleidt je ook wanneer een werknemer wegens langdurige ziekte niet meer kan terugkeren binnen het bedrijf. De volgende optie is dan zoeken naar passend werk bij een andere werkgever. Dit heet re-integratie tweede spoor. Herenbos begeleidt jou als werkgever, maar ook jouw werknemers bij de re-integratie tweede spoor. Meer lezen over het tweede spoortraject? Klik hier. 

Op de hoogte blijven van alles wat er binnen Herenbos speelt? Volg ons dan op FaceBook en Insta.

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.