Nieuws | Groen | Opleiden

Entreeopleiding bij de Groenacademie

In september start de entreeopleiding bij de Groenacademie te Bleiswijk. Bij deze BBL opleiding op mbo 1 niveau ga je direct aan het werk en ontvang je salaris. Ook is het mogelijk om een opleiding op mbo 2 opleiding te volgen. Interesse? Meld je dan aan voor de groenacademie!

Voor wie is de entreeopleiding?

De entreeopleiding is voor iedereen die graag buiten werkt. Daarnaast heb je groene vingers en ben je een ochtendmens. Je houdt van aanpakken en kunt goed samenwerken. Als je een opleiding in het groen op mbo niveau wilt halen is dit je kans. Heb je nog geen vooropleiding, dan kun je door middel van deze entreeopleiding starten aan het mbo.

De opleiding

Tijdens de opleiding ga je 3 of 4 dagen aan het werk bij een opdrachtgever via Herenbos. Je ontvangt direct elke week salaris. Ook word je opleiding betaald. Na 1 jaar heb je je entreediploma behaald. Wil je verder studeren dan kan dat. Als je nog een jaar verder studeert dan heb je een mbo 2 diploma op zak. Na je opleiding en je werkervaring heb je grote kansen op diverse banen in de groene sector.

Welke lessen kun je verwachten bij de entreeopleiding?

Na de introductieweek krijg je les in vca, je hebt dan al snel je vca-diploma op zak. Vervolgens leer je over het onderhoud van gazons, hagen, watergangen, verhardingen, heesters, struiken. Ook vakken als bodemkunde en bemesting zitten in jouw vakkenpakket. Vanaf januari leer je meer over de aanleg van borders, bosplantsoenen, verhardingen en perken. Die groene vingers krijg je zeker met deze opleiding.

Wat bieden we nog meer?

Na de opleiding heb je ook je bosmaaien certificaat en je veilig werken langs de weg op zak. Ook heb je een aantal gesprekken met je coach. Hierdoor heb je tijdens je opleiding goede begeleiding en persoonlijk contact. En wat ook heel leuk is? Je brengt je kennis direct in praktijk bij je werkgever.

Aanmelden entreeopleiding:

Wil je meer informatie over de entreeopleiding in Bleiswijk of alvast een intake doen om te kijken of de entreeopleiding bij je past? Neem dan contact op met onze vestiging in Zoetermeer via telefoonnummer (079) 316 24 01 of mail naar zoetermeer@herenbos.nl.

Wil je direct aan de slag? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wil je op de hoogte blijven wat er leeft binnen Herenbos volg ons dan via Facebook en Instagram.

Ook interessant

Groenvoorziener en hovenier kansrijke beroepen in 2021

Eind juni heeft het UWV de kansberoepen voor 2021 gepubliceerd. Groenvoorziener en hovenier behoren weer tot deze kansberoepen. Dit ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Eindrapportage GroenStart

Vanaf januari 2017 tot juni 2021 was GroenStart een arbeidsmarktproject dat deelnemers arbeidsfit, leerfit en diplomafit maakte. Ieder ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Uitreiking Herenbos certificaat

Werkervaring opdoen tijdens een stage? Je certificaat behalen en direct daarna een baan als medewerker groenvoorziening. Voor tien ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.