Nieuws | Groen | Opleiden

Eindexamens omscholingstraject assistent hovenier

Op dinsdag 7 december 2021 volbrachten 8 kandidaten uit de regio Noord-Holland-Noord het examen aanleg van de VHG branche opleiding assistent hovenier. Hiermee komt er een einde aan het omscholingstraject via Herenbos. Het examen werd afgenomen bij het Clusius College te Hoorn.

Omscholen tot kansberoep assistent hovenier

Al jaren is er een tekort aan personeel in de groene sector. Ondanks de coronamaatregelingen konden in deze branche de werkzaamheden door blijven gaan. Er werd op 1,5 meter gewerkt. Een aantal van de kandidaten komen uit de evenementen- en horecabranche, welke zwaar getroffen wordt door de maatregelingen. Herenbos bood hen de mogelijkheid om zich te laten omscholen tot assistent hovenier. Daarnaast hebben alle deelnemers inmiddels een passende baan gevonden.

Nieuwe lichting

Ook komend jaar is er plaats voor 45 cursisten, die zich willen laten omscholen. Naast de opleiding biedt Herenbos ook baangarantie. Zo werkt de cursist 4 dagen en gaat hij/zij 1 dag in de week naar school. Naast de aanleg van tuinen leren ze ook het snoeien en onderhouden van het groen. Tenslotte zijn er theoretische vakken als plantenleer, bodemkunde en bemestingsleer. Na een jaar zijn ze in het bezit van een erkend diploma.

Het examen

Het laatste examen duurde de gehele dag. Zelfstandig legden de kandidaten een tuin aan met alle mogelijk aspecten binnen het hoveniersvak. Zo moest er een pad worden aangelegd. Er werd een boom en een haag geplant. Daarnaast werd er een border gemaakt en aangeplant. Tenslotte werd er een gazon gelegd. Hierbij brachten ze de theorie van plantenleer, bodemkunde en bemestingsleer in de praktijk.

VHG brancheopleiding assistent hovenier 2022

Wil jij in aanmerking komen voor een intake en wellicht starten met de VHG brancheopleiding? Laat dan je gegevens achter en geef aan waar je de opleiding wil volgen. Wij nemen dan contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken!

Aanmelden VHG Branche opleiding

Pak hier de kans voor omscholing tot aankomend hovenier:

Meer lezen over de VHG brancheopleiding? Lees hier meer. Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures, opleidingsmogelijkheden of Herenbos? Volg ons dan via FaceBook of Instagram.

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.