Nieuws | Re-integratie

Een re-integratietraject hoeft niet altijd lang te duren

Sylvia, 45 jaar, heeft bij Herenbos een re-integratietraject doorlopen. Lees hier haar verhaal.

“Ik werkte sinds 2000 als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling verloskunde/gynaecologie van het ziekenhuis. Mijn werk bestond uit: de begeleiding van zwangere-, barende- en kraamvrouwen. Daarnaast assisteerde ik de gynaecologen, verloskundige en kinderartsen bij de eerste opvang van pasgeborene en verleende zorg aan vrouwen tijdens de bevalling of het kraambed. Een baan die regelmatig hectisch is en waarbij het hollen of stilstaan is. Je weet namelijk nooit wanneer iemand gaat bevallen, hoe iemand gaat bevallen. Je hebt over het algemeen te maken met jonge patiënten, je bent bij iets wat een van de mooiste momenten uit iemands leven is: de geboorte van hun kind. Er voor de mensen kunnen zijn, een luisterend oor, de vrouw door hun bevalling heen steunen. Zo’n mooi beroep!

En nu werd het voor mij allemaal anders. In verband met lichamelijke problemen kon ik mijn werk als verpleegkundige niet meer uitvoeren. Na 1 jaar ‘ziek’ zijn, ging ik het tweede spoortraject in bij Herenbos. Bij het eerste gesprek voor de start van mijn re-integratietraject in februari 2019, vertelde ik dat ik in verband met lichamelijke problemen arbeidsongeschikt werd bevonden voor mijn eigen werk. Rekening houdend met mijn aandoening, waardoor ik voornamelijk zittend werk moest gaan verrichten, gaf ik aan er erg tegenop te zien om werk te gaan doen waarbij ik de hectiek, de ‘spanning en sensatie’ en het patiëntencontact zou missen.

Ik vertelde dat ik sinds augustus 2018 op mijn eigen afdeling aangepast werkzaamheden uitvoerde, maar daar bleek niet voldoende werk te zijn om mijn uren te maken. Uiteindelijk is er voor mijn op de afdeling patiëntenvoorlichting een tijdelijke werkplek gevonden die paste bij mijn mogelijkheden. Ik ervoer voldoende afwisseling in deze functie en er was voldoende ruimte om van houding te wisselen. Ook was ik direct zelf al actief bezig met het kijken naar andere mogelijkheden en was snel actief aan het solliciteren. Toen de eerste sollicitatiebrief de deur uit was, volgde er al gauw een sollicitatiegesprek. Dit leidde om verschillende redenen niet tot een passende betaalde baan. Tijdens het tweede gesprek bij Herenbos hebben we samen wat vacatures doorgenomen, maar er zat nog niets bij waarbij ik dacht: daar ga ik voor!

In goed overleg met mijn werkgever werd eind maart 2019 duidelijk dat ik bij mijn eigen werkgever op de afdeling communicatie kon blijven werken, tot mijn WIA-beoordeling duidelijk is. Hierna kan mijn contract worden aangepast op mijn werkzaamheden en ontvang ik het daarbij behorende salaris. Inmiddels werk ik naar tevredenheid in een voor mij nieuwe functie, en nog steeds bij mijn oude werkgever. En om eerlijk te zijn, na 25 jaar onregelmatig gewerkt te hebben, is het nu ook wel heel lekker dat ik nu regelmatig werk, weekenden en feestdagen vrij.

Uiteindelijk heb ik twee gesprekken gehad bij Herenbos, en ben heel blij dat ik uiteindelijk zelf een nieuwe baan heb gevonden.  Er is sprake van een duurzame werkhervatting en Herenbos kon het traject al na drie maanden afronden! Zo snel kan het ook wel eens gaan.”

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.