Nieuws | Groen | Opleiden

Duurzame toekomst dankzij GroenStart

Dinsdag 20 april 2021 ontvingen de deelnemers van GroenStart het certificaat. GroenStart helpt als speciaal traject nieuwkomers. Door middel van dit certificaat kunnen ze starten met een duurzame toekomst door te werken in de groene- en agrarische sector. Alle 10 deelnemers zullen op korte termijn aan het werk gaan via Herenbos.

GroenStart

GroenStart is een project van GreenPort Noord-Holland Noord. Ze helpen iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. Deelnemers worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit, onder andere door opleidingen op entreeniveau en niveau 2. Samen met Fiolet Taaltraining, Clusius College, WerkSaam Westfriesland, Hoveniersbedrijf John Koomen Tuinen heeft Herenbos dit speciale programma ontwikkelt om nieuwe Nederlanders een maatwerktraject te bieden.

De Nederlandse taal

De taalbarrière zorgt er voor dat werken in de praktijk vaak geen succes blijkt. Na de inburgeringscursus gebeurt er in feite niets meer en wordt er weinig aangeboden voor deze Doelgroep. In dit gat is GroenStart actief. Naast algemene Nederlandse les, biedt het programma specifieke vaktaalles.  Mensen bloeien op bij daadwerkelijk contact en daar speelt taal een grote rol in. Door het beter beheersen van de taal krijgen de deelnemers de kans om duurzaam aan het werk te gaan. Ook na het traject tijdens het werk wordt er in het Nederlands gesproken. Hierdoor wordt de taal steeds geoefend.

Kennismaken met de werkcultuur

De deelnemers maken ook kennis met de werkcultuur in Nederland. Het systeem met pauzes, je eigen lunch meebrengen en afspraken maken met collega’s. Het zit allemaal in deze werktraining. Ze maken kennis met onze cultuur, gewoonten en gebruiken. Dit zorgt voor wederzijds begrip.

Enthousiasme

Enthousiasme zit niet alleen in de deelnemers. Alle samenwerkingspartners zien hoe kansrijk dit initiatief is. Door het ontzorgen van de deelnemers staan zij meer open voor leren, voor werken en voor ontwikkeling. De gemeente die samen met werkorganisaties deelnemers aandraagt. Taaltrainers en docenten die een lespakket op maat maken. En bedrijven zoals Herenbos die op de motivatie van de nieuwkomers vertrouwen. Herenbos heeft Yvonne Haisma aan het traject verbonden en samen met de GroenStart organisatie brachten we alle partijen samen.

Uitreiking certificaten GroenStart

Op dinsdag 20 april 2021 kregen de deelnemers volgens de RIVM-richtlijnen hun certificaten uitgereikt. Ook ontvingen ze een persoonlijke brief en een kleine attentie namens Herenbos. Hierover in een later nieuwsitem meer. Helaas konden niet alle deelnemers hierbij aanwezig zijn zij krijgen later van Yvonne hun certificaat.

Wil je meer weten over het project? Kijk dan eens op www.groenstart.nl. Wil je meer weten over de opleidingsmogelijkheden binnen Herenbos op ieder niveau? Kijk dan bij opleidingen.

 

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.