Nieuws | Uitzenden

De zekerheden als uitzendkracht

Uitzendwerk is goed geregeld. Uitzendkrachten zijn niet altijd op de hoogte van de zekerheden van uitzendwerk. Daarom zet Herenbos ze nog even op een rijtje.

Een eigen cao

Als uitzendkracht val je onder de cao voor Uitzendkrachten  en ben je werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst. De uitzendovereenkomst is de arbeidsovereenkomst op grond waarvan je voor de opdrachtgever werkt.

Zo heb je recht op:

  • Arbeidsduurverkorting
  • Toeslagen voor overwerk, verschoven uren, ploegen- en onregelmatigheidstoeslag.
  • Initiële loonsverhoging (bijvoorbeeld cao-loonsverhoging die gelden voor de inlener).
  • Vergoedingen voor onder meer reiskosten en (gereedschapskosten).
  • Periodieke salarisverhoging.

De ABU-cao voor uitzendkrachten vind je op onze website https://herenbos.nl/over-herenbos/downloads/

Gelijk loon

Als uitzendkracht van Herenbos word je betaald door ons, maar je krijgt hetzelfde salaris als werknemers die bij de inlener (het bedrijf waar je werkt) dezelfde functie hebben. We bepalen je loon aan de hand van de cao van de opdrachtgever. In de cao voor uitzendkrachten wordt dit  inlenersbeloning genoemd. Wel kan jouw collega binnen dezelfde salarisschaal meer verdienen, omdat hij bijvoorbeeld meer ervaring heeft.

Pensioenopbouw

Als je 26 weken uitzendwerk verricht hebt, begin je met de opbouw van een pensioen. Voor de pensioenopbouw geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Dit is het basispensioen, natuurlijk kun je zelf bijsparen bij je basispensioen, zodat je meer pensioen opbouwt.  Herenbos betaalt 2/3 van de premie, jij als uitzendkracht betaalt 1/3 van die premie. Kijk voor meer info op www.stippensioen.nl.

Doorbetaling bij ziekte

Heb jij als uitzendkracht van Herenbos een contract met een uitzendbeding dan verlies je je uitzendbaan wanneer je ziek word. Wel heb je na 1 of 2 wachtdagen recht op een ziektewetuitkering. Je kunt bijna altijd na je ziekte weer bij Herenbos terecht voor een baan. Heb je een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding dan heb je vanaf de tweede ziektedag recht op loondoorbetaling van 91%.

Toegang tot scholing

Je hebt recht op een scholingsgesprek, waarin je aangeeft welke opleidingen of certificaten je wilt behalen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Het scholingsbudget is een collectieve bestedingsverplichting.

 Meer werkzekerheid

Je bouwt sneller rechten op in de verschillende fases van het uitzenden. Hoe langer je op uitzendbasis werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Hierdoor neemt  de kans op vast werk toe. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Ook interessant

De kwaliteit en flexibiliteit van Stoop Groenvoorziening

Met een passie voor groen levert Stoop Groenvoorziening al ruim 50 jaar kwaliteitswerk. Ooit begonnen de oprichters en broers Lau en Jan ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbosser van de maand mei: Michiel Rutten

Dit seizoen zetten we elke maand één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Iemand met een bijzonder verhaal, een flexkracht die ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

Werken in tijden van Corona

Levi is enthousiast en gaat verantwoordelijkheden niet uit de weg. Hij beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en denkt in ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.