Nieuws | Uitzenden

De zekerheden als uitzendkracht

Uitzendwerk is goed geregeld. Uitzendkrachten zijn niet altijd op de hoogte van de zekerheden van uitzendwerk. Daarom zet Herenbos ze nog even op een rijtje.

Een eigen cao

Als uitzendkracht val je onder de cao voor Uitzendkrachten  en ben je werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst. De uitzendovereenkomst is de arbeidsovereenkomst op grond waarvan je voor de opdrachtgever werkt.

Zo heb je recht op:

  • Arbeidsduurverkorting
  • Toeslagen voor overwerk, verschoven uren, ploegen- en onregelmatigheidstoeslag.
  • Initiële loonsverhoging (bijvoorbeeld cao-loonsverhoging die gelden voor de inlener).
  • Vergoedingen voor onder meer reiskosten en (gereedschapskosten).
  • Periodieke salarisverhoging.

De ABU-cao voor uitzendkrachten vind je op onze website https://herenbos.nl/over-herenbos/downloads/

Gelijk loon

Als uitzendkracht van Herenbos word je betaald door ons, maar je krijgt hetzelfde salaris als werknemers die bij de inlener (het bedrijf waar je werkt) dezelfde functie hebben. We bepalen je loon aan de hand van de cao van de opdrachtgever. In de cao voor uitzendkrachten wordt dit  inlenersbeloning genoemd. Wel kan jouw collega binnen dezelfde salarisschaal meer verdienen, omdat hij bijvoorbeeld meer ervaring heeft.

Pensioenopbouw

Als je 26 weken uitzendwerk verricht hebt, begin je met de opbouw van een pensioen. Voor de pensioenopbouw geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Dit is het basispensioen, natuurlijk kun je zelf bijsparen bij je basispensioen, zodat je meer pensioen opbouwt.  Herenbos betaalt 2/3 van de premie, jij als uitzendkracht betaalt 1/3 van die premie. Kijk voor meer info op www.stippensioen.nl.

Doorbetaling bij ziekte

Heb jij als uitzendkracht van Herenbos een contract met een uitzendbeding dan verlies je je uitzendbaan wanneer je ziek word. Wel heb je na 1 of 2 wachtdagen recht op een ziektewetuitkering. Je kunt bijna altijd na je ziekte weer bij Herenbos terecht voor een baan. Heb je een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding dan heb je vanaf de tweede ziektedag recht op loondoorbetaling van 91%.

Toegang tot scholing

Je hebt recht op een scholingsgesprek, waarin je aangeeft welke opleidingen of certificaten je wilt behalen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Het scholingsbudget is een collectieve bestedingsverplichting.

 Meer werkzekerheid

Je bouwt sneller rechten op in de verschillende fases van het uitzenden. Hoe langer je op uitzendbasis werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Hierdoor neemt  de kans op vast werk toe. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Ook interessant

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.