Nieuws | Re-integratie

De proefplaatsing: Het succesverhaal van Wesley

Via het UWV kwam Wesley bij Herenbos re-integratie terecht. Na een vervelende ziekteperiode had hij verschillende keren geprobeerd weer fulltime te werken door middel van een proefplaatsing. Dit was kort op zijn ziekteperiode. Het lukte hem daardoor nog niet om tot fulltime werken te komen. Telkens bleef hij steken op 20 uur per week, wat toen te weinig was voor een succesvolle re-integratie. Herenbos re-integratie bracht hier verandering in.

De proefplaatsing

Voor een proefplaatsing heeft de Wesley bij Herenbos re-integratie eerst een kennismakingsgesprek. Dit vond plaats op 6 augustus 2021 met Judith, zijn vaste contact bij Herenbos Re-integratie. Tijdens dit gesprek vertelde Wesley dat hij het liefst weer aan de slag ging als elektrotechnicus. Vervolgens zijn Wesley en Judith bedrijven in de woonomgeving van Wesley gaan zoeken en zijn deze bedrijven benaderd. Wesley sprak zijn voorkeur uit voor EBD techniek, die op dat moment een vacature voor een elektrotechnisch monteur hadden . Wesley heeft met hulp van Judith gesolliciteerd en is uitgenodigd voor een gesprek op 18 augustus. Het gesprek bij EBD verliep direct heel prettig. Hij kon daar starten in een proefplaatsing en rustig zijn uren opbouwen.

Contactmomenten

Bij Herenbos re-integratie hebben we maandelijks contact met onze betrokkenen. Zo ook met Wesley. In augustus en september hebben Wesley en Judith contact over hoe het met hem gaat. Het gaat goed met Wesley. Hij is aan het werk met een bekende van hem en dat gaat prima.  Judith maakt daarom een afspraak met EBD voor een evaluatiemoment. Dit evaluatiemoment vond plaats in oktober. Het gesprek in oktober 2021 verloopt zeer positief. EBD Techniek geeft aan blij te zijn met Wesley en Wesley geeft ook aan dat hij het werken daar erg prettig vindt. Maar wat het meest opvalt is dat hij nauwelijks hoeft te herstellen van een werkdag. Er worden afspraken gemaakt om van 3 dagen per week op te bouwen naar 4 dagen. Hiervoor moest de proefplaatsing verlengd worden, wat na overleg met de diverse partijen akkoord werd bevonden.

Van proefplaatsing naar arbeidsovereenkomst

Na eerdere tegenslagen is het Wesley uiteindelijk gelukt om zijn uren op te bouwen naar 32 uur. Ook heeft hij van EBD Techniek een arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen. Wesley gaat binnen deze overeenkomst de komende tijd zijn uren uitbreiden naar fulltime. Belangrijk is dat Wesley zich goed voelt en nog steeds erg blij is met zijn nieuwe baan. Hij past binnen het team en is trots op het feit dat dit hem gelukt is.

Meer weten?

Wilt u meer weten wat Herenbos re-integratie voor u of uw bedrijf kan betekenen?  Neem dan telefonisch contact op met ons hoofdkantoor in Alkmaar (072) 30 30250 of mail naar re-integratie@herenbos.nl. Natuurlijk vind je onze diensten ook op onze website.

Op de hoogte blijven van het nieuws binnen Herenbos re-integratie? Volg ons dan op LinkedIn.

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.