Nieuws

De loopbaan van Herenbosser Noëlle

Toen Herenbosser Noëlle het bedrijf van haar man en haar verkocht kwam zij in de WW terecht. Na twee jaar solliciteren, netwerken en cursussen volgen viel haar oog op een vacature administratief medewerker via Herenbos. Ze solliciteerde, werd uitgenodigd en kon vrijwel direct beginnen. 9 maanden later gaat ze bij Wever Bouwgroep in dienst. Wij spraken haar over haar ervaringen met Herenbos, haar werkzaamheden en loopbaan.

Loopbaan

“Ik ben mijn loopbaan begonnen bij de woningbouwvereniging in Schagen als administratief medewerker. Toen er kinderen kwamen ben ik daar gestopt. In die tijd deed je dat. Toen de kinderen ouder werden ben ik gaan re-integreren bij de politie. Vervolgens werkte ik in de verfindustrie op kantoor. Daar deed ik de inkoop, de verkoop en de administratie. Na mijn opleiding heb ik ook nog gewerkt in Apeldoorn bij de slotenfabriek als executive assistant. Dat vond ik een hele leuke job, contact met mensen over de hele wereld. Vervolgens startten we ons eigen bedrijf in Hoorn. We bottelden dranken voor de nationale en internationale markt. Na 10 jaar besloten we om het bedrijf te verkopen en kwam ik zonder werk te zitten.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

“Ik startte gelijk met solliciteren, netwerken en deed ook cursussen. Twee jaar lang deed ik mijn uiterste best. Helaas zonder resultaat. Ik werd afgewezen en niet eens uitgenodigd voor een gesprek tot 9 maanden geleden. Ik zag op Indeed de vacature administratief medewerker voor 24 uur via Herenbos en solliciteerde. De volgende dag ging de telefoon… Of ik op gesprek wilde komen. Ik zei “ Jullie weten dat ik 62 (inmiddels 63) ben?” Dat wisten ze en dat was geen probleem. Op 2 november had ik mijn kennismakingsgesprek bij Herenbos en op 3 november had ik mijn sollicitatiegesprek bij Wever Bouwgroep. De volgende dag kreeg ik het goede nieuws dat ik eigenlijk gisteren wel mocht beginnen. Dus startte ik op 5 november.”

Werkzaamheden

“Bij Wever Bouwgroep ben ik als administratief medewerker vooral bezig met debiteuren/crediteuren. Soms spring ik bij met de inkoop als dit nodig is. Wat ik het leukst vind? Dat alles samenhangt met elkaar. Maar ook wanneer het doel is behaald en het geld is overgemaakt. Wij werken met een geautomatiseerd systeem maar voordat de aanmaning de deur uitgaat kijk ik alles na. Is er een reden waarom er nog niet betaald is? Is het werk misschien nog niet afgerond? Is dit niet aan de orde. Dan nog bel ik met vragen als; Heeft u de herinnering gezien? Is er iets niet in orde? Het gaat om grote bedragen dus menselijkheid is wel gewenst.”

Verdere loopbaan

“De functie bij Wever Bouwgroep zou voor 3 maanden zijn. Dit werd verlengd en verlengd. Bij de laatste verlenging zei Ik: “Dat wil ik wel, maar dan wil ik graag een rechtstreeks dienstverband.” Per 22 augustus ben ik bij Wever bouwgroep in dienst. Ik heb dan een contract voor bepaalde tijd. Dit is mijn eigen keus. Door mijn halfjaar contract kan ik daarna kijken of ik wil verlengen.”

Over Herenbos

“Mijn ervaring met Herenbos is prima. Superleuk uitzendbureau. Ik word iedere maand gebeld voor een praatje. Gewoon gezellig. Het is niet afstandelijk. Jullie staan dichtbij je uitzendkracht. Hierdoor heb je niet het gevoel een nummer te zijn.” Bij Herenbos vinden we dit inderdaad erg belangrijk. Wij zijn gespecialiseerd in de groensector. Dit maandelijkse telefoontje wordt door deze doelgroep erg op prijs gesteld. “Mijn zwager werkt ook in de groenvoorziening.” En wat blijkt Frits werkt ook via Herenbos.

Noëlle bedankt voor je medewerking aan dit interview en je inzet voor Herenbos. Wij hopen dat je nog lang op je plek zit bij Wever Bouwgroep en wensen je alle succes in de toekomst.

 Wil jij verandering in jouw loopbaan of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan hier in! Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures, het Herenbosnieuws of andere acties? Volg ons dan via Facebook en/of Instagram.

 

 

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar ...

Lees meer >>

Nieuws

Kansberoepen bouwsector

In de wereld van de bouwsector zijn er tal van kansberoepen die niet alleen een stabiele loopbaan bieden, maar ook veel groeipotentieel ...

Lees meer >>

Nieuws | Bouw

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.