Nieuws | Uitzenden

De kwaliteit en flexibiliteit van Stoop Groenvoorziening

Met een passie voor groen levert Stoop Groenvoorziening al ruim 50 jaar kwaliteitswerk. Ooit begonnen de oprichters en broers Lau en Jan Stoop met bestrijding van onkruid en ongewenste insecten in beplantingen, hoofdzakelijk in Amsterdam. Later kwamen daar de totale groenvoorziening, boomverzorging, groenrecycling, waterbouw, baggerwerken en Groen/maat bedrijfsgroen bij in de gehele provincie Noord-Holland. Wij spraken met Maikel Meskers (Operationeel directeur) over werken in het groen.

Stoop Groenvoorziening

Als groenbedrijf bedient Stoop Groenvoorziening overheidsinstanties, (nuts)bedrijven, woningbouwverenigingen, scholen en andere soorten opdrachtgevers. Door opdrachtgevers continu kwaliteit en flexibiliteit te bieden weten zij hen te vinden. Veel aan marketing doet het bedrijf dan ook niet. Door een betrouwbare groenprofessional te zijn zorgt het voor continuering van de opdrachten. “Een tevreden opdrachtgever hebben en behouden staat dan ook altijd centraal”.

Bijzondere projecten

In het groeiseizoen van medio maart tot en met medio november is Stoop hoofdzakelijk actief in het onderhoud van groen. “In de wintermaanden hebben we onder andere veel aanlegprojecten. Een van de mooiere projecten het afgelopen plantseizoen was het vergroenen van een rotonde in Alkmaar. Dat was in opdracht van Stadwerk 072.

Vergroenen rotonde

Een volledig verharde binnenzijde van de rotonde, met verhoogde betonnen elementen die symbool staan voor de wieken van een molen, is omgevormd naar een grote verhoogde vaste plantenbak met behulp van cortenstalen randen en voorzien van leibomen die het idee van de ‘wieken’ nu versterken. Het eindresultaat is mooi geworden en vooral het omvormen van grijs naar groen maakt het een geslaagd project. Toch zijn we trots op al onze projecten”. Bij al deze projecten die Stoop aanneemt en uitvoert is de belangrijkste doelstelling; continuïteit voor het bedrijf door zoveel mogelijk inzet van eigen mensen en machines.

Groen/maat bedrijfsgroen

Groen/maat bedrijfsgroen is een dochterbedrijf van zowel Stoop Groenvoorziening als WerkSaam Westfriesland. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn hier dagelijks actief in het tuinonderhoud en -aanleg en worden daarbij begeleid door een vakbekwaam hovenier. “Naast het dagelijks onderhouden van tuinen bij bedrijven, woningbouwverenigingen en scholengemeenschappen in de regio West-Friesland worden de medewerkers ook een opleidingstraject aangeboden voor een groene opleiding bij het Clusius College. Voor de nieuwe Nederlanders (statushouders) is hierin ook de samenwerking gezocht met Herenbos GroenStart”.

Werken bij Stoop Groenvoorziening

“Wij vinden het belangrijk dat werknemers breed inzetbaar zijn. Dat houdt in dat mensen niet het hele jaar alleen maar hetzelfde werk willen doen. Naast het machinewerk dient er met name in de winter ook meer fysiek werk te worden uitgevoerd, waarbij je de handen uit de mouwen dient te steken. Vroeger werd een MBO Groen opleiding geëist. Nu wordt dit wel gewenst, maar jongeren of nieuwe zijinstromers kunnen met de juiste mentaliteit en instelling ook veel in praktijk leren van onze ervaren en vakbekwame collega’s. Voor een theoretisch onderdeel als plantenkennis gaan wij onze (nieuwe) medewerkers vanaf komende winter een (herhalings)cursus plantenkennis aanbieden bij het Clusius College. Investeren in je medewerkers; dat vinden we ook belangrijk als sociaal familiebedrijf”.

Werken in het groen

“Naast het werken in de natuur en de frisse buitenlucht, bied het groen veel vrijheid in je werk. Je kunt voor een groot deel zelf je aanpak of volgorde van werkzaamheden bepalen, zolang het eindresultaat maar op een efficiënte manier wordt behaald met de gewenste kwaliteit. Hierin wordt verwacht dat men verantwoordelijkheid kan nemen. Daarnaast is het interessante aan het groenvak dat je elke dag met de weersomstandigheden te maken hebt, geen jaar en zelfs geen dag is hetzelfde.

Bij Stoop start je elke werkdag vanaf het bedrijfsterrein te Waarland en hier kom je ook weer terug aan het einde van elke werkdag. Je hebt op deze manier meer contact met collega’s en leidinggevenden, want face-to-face communicatie (ook al is dit op 1,5 m1 tegenwoordig) is toch prettiger dan bellen. Daarnaast kunnen we hierdoor als bedrijf flexibeler zijn en staan in hoofdzaak al onze auto’s en machines veilig binnen in onze eigen loodsen”.

Herenbos

“Bij Stoop Groenvoorziening zijn de meeste inleenkrachten actief via Herenbos. Dit werkt al jaren heel erg goed. Wij vinden de dagelijkse samenwerking erg prettig. Er wordt goed en tijdig gecommuniceerd en de screening vooraf is erg uitgebreid. Bij Herenbos wordt ook echt beoordeeld welk bedrijf en wat voor soort werk er bij een flexkracht past en hierin onderscheidt Herenbos zich in de uitzendmarkt. Wat voor persoon is het precies? Doordat ze bij Herenbos meerdere groenvoorzieners en hoveniers bedienen kunnen ze voor deze kandidaten maatwerk leveren. Er wordt vooraf goed geïnventariseerd wat voor werk een kandidaat zoekt en of dit ook bij hem of haar past. Groot voordeel voor ons is dat Herenbos als uitzendbureau echt gespecialiseerd is in de groensector”.

Stoop Groenvoorziening staat voor langdurige relaties met werknemers, opdrachtgevers en Herenbos. Wij bedanken Maikel voor zijn bijdrage en hopen dat onze goede samenwerking nog jaren voortduurt.

 

Ook interessant

Vakantie-uren 2023

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2023 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantiewerk in 2023

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2023? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2022

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2022 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.