Nieuws | Groen | Opleiden

De Groenacademie, de manier om lerend te werken!

Op 9 juli 2020 openden Burgemeester Pieter van de Stadt (gemeente Lansingerland), Rien van der Spek (Directeur M. van der Spek Groep), Wethouder Margreet van Driel (gemeente Zoetermeer en Cees de Jong (Directeur mbo Lentiz Oostland) onder toezicht van een enthousiaste groep ondernemers en leerlingen De Groenacademie.

De Groenacademie

Ondernemers, overheid en het onderwijs bundelen hun krachten. Hierdoor wordt er komend schooljaar gestart met een BBL MBO1 en MBO2 opleiding richting het groen/grijs. De Groenacademie richt zich op kansberoepen. Steeds minder leerlingen en werkzoekenden kiezen voor een beroep in de groene of grijze sector. Daarnaast sloten de huidige opleidingen in de groensector in de omgeving van Bleiswijk te weinig aan bij de wens om werken en leren te combineren. Het doel van De Groenacademie: Een opleiding voor iedereen die graag binnen de groene of grijze sector wil werken. Of je nu jong bent of je wilt laten omscholen. Bij De Groenacademie ben je meer dan welkom. Ook als je op dit moment afstand hebt van de arbeidsmarkt. Van de 15 deelnemers zijn er 9 die momenteel werken via Herenbos.

Herenbosser

Een van de toekomstige leerlingen van De Groenacademie is Kflit Kflimaryem. Ook hij mocht zich gisteren inschrijven. Kflit: “Ik heb erg veel zin in de opleiding, het zorgt voor extra mogelijkheden. Nu werk ik vooral met de bosmaaier en de heggenschaar. Na deze opleiding heb ik veel meer kennis en zal ik nog breder inzetbaar zijn. Misschien later zelfs mijn rijbewijs halen, zodat ik ook op de machines kan.” Twee jaar geleden begon voor hem het Herenbos-avontuur en ook zijn ontwikkeling. Benieuwd waar Kflit een jaar geleden stond? Je leest het hier.

Vakken De Groenacademie

De Groenacademie bestaat onder andere naast VCA en veilig werken langs de weg uit lessen over gazononderhoud, heesteronderhoud en het onderhouden van struiken en hagen. Daarnaast is er aandacht voor het aanleggen en aanplanten van borders, gazon, vijvers en bosplantsoenen. Ook krijgen de leerlingen vakken zoals bodemkunde en bemesting. Tenslotte halen zij ook het bosmaai-certificaat.

BBL opleiding

Bij een BBL-opleiding ga je 3 of 4 dagen per week aan het werk. Hierdoor ontvang je direct salaris. Je opleiding wordt daarnaast betaald. Daarnaast heb je na 1 jaar een entree diploma en na 2 jaar een MBO 2 diploma. Hierdoor heb je naast werkervaring nog meer kans op een baan.

Aanmelden De Groenacademie

Wil jij graag buiten werken? Heb je groene of grijze vingers? Ben je een ochtendmens, een aanpakker en kan je goed samenwerken? Maar het belangrijkste: Wil jij graag een diploma halen?

Neem dan contact op met Madelon Jautze via (079) 316 24 01 of mail naar zoetermeer@herenbos.nl. Zij kan je meer informatie geven over De Groenacademie in Bleiswijk. Meer lezen over de school? Kijk op https://www.lentiz.nl/mbo-oostland/.

 

Ook interessant

Nieuwkomers in het Groen

Ben je nieuw in Nederland en wil je graag aan de slag als assistent hovenier? Bent u een gemeente en op zoek naar een leerwerktraject ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Deelneemster VHG assistent hovenier Sera

Afgelopen editie volgde Sera de opleiding van de VHG assistent hovenier. Momenteel is zij via Herenbos in dienst bij Ernst Baas ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Diplomering VHG brancheopleiding

Onze examenkandidaten van de VHG brancheopleiding ontvingen afgelopen dinsdag hun getuigschrift. Ondanks corona was het mogelijk om met ...

Lees meer >>

Nieuws | Groen | Opleiden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.