Nieuws

Coronavirus: hoe gaan we hier samen mee om

Op deze pagina lees je hoe Herenbos met het coronavirus omgaat. We merken dat we veel vragen krijgen over Corona zowel van uitzendkrachten als van opdrachtgevers. Naast dat we nogmaals delen hoe we samen de risico’s op meer besmettingen kunnen beperken. Geven we antwoord op de veelvoorkomende vragen.

Risico’s beperken

Om het risico op het coronavirus voor jezelf en voor anderen te beperken is het belangrijk de richtlijnen van het RIVM te volgen. Zij adviseren:

  • Was je handen regelmatig en goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes (eenmalig!)
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt (keelpijn, hoesten, snotteren)

Bekijk de website van het RIVM voor meer informatie over het coronavirus.

Maatregelen verlengt na 6 april 2020

In heel Nederland gelden ook na maandag 6 april  2020 de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo zijn alle scholen, kinderopvangcentra, kappers, schoonheidsalons, horecagelegenheden en sportclubs dicht. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Zo kunnen deze ouders blijven werken. Daarnaast roept het RIVM alle Nederlanders op om als je dat kunt thuis te werken of je werktijden te spreiden. Overleg dit altijd eerst met je opdrachtgever en jouw Herenbosvestiging.

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bekijk alle nieuwe maatregelen op de website van het RIVM.

Wat betekent dit voor jou?

We beseffen dat de maatregelen gevolgen kan hebben voor jouw werk. Bekijk daarom de veelgestelde vragen op de pagina Corona voor werknemers of op onze pagina’s met veelvoorkomende vragen voor opdrachtgevers.

Update: Corona voor bezoekers

Aan de richtlijnen corona voor bezoekers wordt per 1 december toegevoegd dat bezoekers van de Herenbosvestigingen bij het binnentreden van het kantoor een mondkapje dragen totdat ze in de spreekkamer zijn. Ook bij het verlaten van de spreekkamer wordt verzocht om het mondkapje te dragen. Eventuele zijn mondkapjes verkrijgbaar bij de ingang.

Blijf oplettend

Houd je in ieder geval aan de richtlijnen van het RIVM en blijf oplettend. Dat doen wij ook. Verandert er iets op je werk? Neem dan contact op met jouw Herenbosvestiging.

Tot slot

Jouw werk is belangrijk, maar gezond blijven ook. Door risico’s te beperken en zorgvuldig te handelen, zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen gezond en aan het werk blijven. Mocht je na het lezen van de veelvoorkomende vragen toch nog vragen over het coronavirus hebben? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Informatie voor uitzendkrachten vind je hier.

Informatie voor opdrachtgevers vind je hier.

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar ...

Lees meer >>

Nieuws

Kansberoepen bouwsector

In de wereld van de bouwsector zijn er tal van kansberoepen die niet alleen een stabiele loopbaan bieden, maar ook veel groeipotentieel ...

Lees meer >>

Nieuws | Bouw

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.