Nieuws | Overig | Re-integratie

Carrière switch na tweede spoortraject

Anita werkte ruim 11 jaar op de Gerberakwekerij van haar ouders. Door haar hernia kon ze de werkzaamheden daar niet langer uitvoeren. Er moest een carrière switch komen. Ze volgde het Tweede spoortraject via Herenbos re-integratie. Lees hier tot welke inzichten Anita kwam.

Carrière switch

“Uit het arbeid technisch onderzoek bleek dat er op mijn huidige werkplek geen aangepast werk voor mij mogelijk is, ik moest gaan nadenken over een Carrière switch. Mijn re-integratiespecialist Sakina stelde me een aantal vragen. Wat denk je zelf te kunnen doen? Welke werkzaamheden vind je leuk? Wat wil je bereiken? Ik vertelde dat ik vroeger toen ik van het voortgezet onderwijs kwam heel graag een dierenopleiding wilde doen. Maar omdat die opleiding in Barneveld is en mijn ouders mij toen op dat moment te jong vonden om zo ver elke dag alleen te reizen heb ik die droom laten gaan. Eigenlijk heb ik dat altijd als een gemiste kans gezien, omdat daar ècht mijn hart ligt.

Niets is onmogelijk

“Sakina zag dat ik met passie over het werken met dieren sprak, dat mijn ogen begonnen te stralen en dat ik daar heel enthousiast van werd. “Niets is onmogelijk” zei ze. “We kunnen best eens kijken of we mogelijkheden vinden in deze branche”. Ik was gelijk na dit eerste gesprek al verheugd en enthousiast om voor deze carrière switch te gaan. Iets waarvan ik allang had gedacht dat het voor mij niet weggelegd was, zou nu toch misschien ineens wel tot de mogelijkheden behoren!”

Uitleg, training en scholing

“In volgende bezoeken aan Herenbos kreeg ik uitleg en training. Hoe stel je een CV op en hoe schrijf je een sollicitatie of motivatiebrief. Sakina stelde voor om op zoek te gaan naar een vrijwilligersfunctie in de dierenbranche.  Al snel vond ik een vrijwilligersbaan als honden/kattenverzorger bij het dierenasiel. Dit kan ik mooi toevoegen aan mijn CV. Toch is een opleiding wel belangrijk. Door een goedgekeurde aanvraag voor de financiering van een dierenopleiding volg ik nu een studie via het NTI.”

CV-verkiezing van de maand

“Op de website van SollicitatieLab kun je je cv opgeven voor de cv-verkiezing van de maand. Er wordt dan aandachtig naar gekeken door een panel van deskundigen. In de maand oktober ben ik als 3e geëindigd. Dit geeft mij een boost om te zien dat ik op de goede weg ben. Bij de twee gerichte sollicitaties die ik heb gedaan ben ik beide keren uitgenodigd voor een gesprek.  Helaas zochten ze toch iemand met een afgeronde opleiding.”

Herenbos

“Het traject via Herenbos re-integratie is bijna afgesloten en ik kijk terug op een superfijne begeleiding. Ik heb keuzes gemaakt en er zijn deuren geopend waarvan ik dacht dat het niet mogelijk was. Ik kreeg professionele hulp en steun. Niet alleen begeleiding bij het re-integreren, maar ook even een hart onder de riem als je het even moeilijk hebt. Mijn dank is dan ook groot. Ik heb dat ene zetje in de goede richting gekregen. Ik ben klaar voor die carrière switch en ga mijn dromen waarmaken!”

Wij wensen Anita heel veel succes bij het behalen van haar doelen en het najagen van haar dromen. Wilt u weten wat Herenbos re-integratie voor u kan betekenen? Klik hier.  Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over Herenbos re-integratie volg ons dan op LinkedIn.

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.