Nieuws | Groen

Cao Hoveniersbedrijf tot 30 juni 2021 ongewijzigd

De huidige cao Hoveniersbedrijf loopt van 1 juli 2018 tot 30 juni 2020. Op 7 mei 2020 hebben sociale partners een onderhandelingsresultaat bereikt over de cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland. Je vindt hieronder de uitkomsten.

Totstandkoming cao Hoveniersbedrijf

De sociale partners in de hovenierssector (Branchevereniging VHG, FNV agrarisch en groen en CNV Vakmensen) hebben overlegd. Dit verliep constructief en prettig. De huidige Coronacrisis had invloed op het verloop van de onderhandelingen. Daarom bestaat het onderhandelingsresultaat naast een akkoord ook uit een aantal protocolafspraken voor vervolgoverleg.

Verlenging cao Hoveniersbedrijf

De looptijd van de huidige cao Hoveniersbedrijf is van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020. Sociale partners besloten om de cao eenmalig ongewijzigd te verlengen tot en met 30 juni 2021. Daarnaast verzoeken ze om een eenmalige verlenging van het besluit tot algemeenverbindendverklaring van cao-bepalingen tot en met 30 juni 2021.

Protocolafspraken vervolg-overleg

Doordat de cao hoveniersbedrijf wordt verlengd krijgen de sociale partners de ruimte om gedurende 2020 overleg te gaan voeren. Door corona wordt dit overleg in september 2020 gevoerd. In het onderhandelingsresultaat over de verlenging van de huidige cao zijn de volgende protocolafspraken gemaakt:

  • De sociale partners zoeken tijdens het vervolgoverleg naar de –voor beide partijen- optimale loonruimte.
  • Er starten 2 onderzoeken. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door gelijkwaardige werkgroepen. Elke werkgroep maakt op basis van dit onderzoek een uitwerking, waarna hij de sociale partners adviseert. De afspraken die sociale partners maken, worden opgenomen in de cao. De werkgroepen gaan aan de slag met de volgende onderwerpen:
  • Werkgroep zware beroepen. Als vervolg op het pensioenakkoord kunnen partijen afspraken maken over eerder stoppen met werken voor werknemers met zware beroepen. Sociale partners bepalen om welke specifieke beroepen het in de sector gaat. De gelijkwaardige werkgroep gaat dit onderzoeken en uitwerken
  • Werkgroep onwerkbaar weer. De overheid heeft een nieuwe regeling voor onwerkbaar weer ingesteld waarvoor sociale partners in hun sector de criteria moeten bepalen en opnemen in de cao. Voor de hovenierssector geldt teven samenhang met het Jaarurenmodel (JUM). De werkgroep krijgt de opdracht om criteria als ‘werken in de hitte’ mee te nemen in de uitwerking. Tevens dient zij invulling te geven aan de samenloop met het Jaarurenmodel.
  • De benodigde wettelijke en/of tekstuele aanpassingen worden in de cao geactualiseerd en opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn: bedragen, wettelijk minimum loon en geboorteverlof.
Meer weten over de cao hoveniersbedrijf?

Wil je meer weten over de cao hoveniersbedrijf. Je vindt deze hier. Wil je meer weten over de ABU cao voor uitzendkrachten? Ga dan naar ABU cao 2019-2021. Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met jouw Herenbos-vestiging in Alkmaar, Almere, Arnhem, Nieuw-Vennep, Purmerend, Schagen of Zoetermeer.

bron: VHG.org Communicatiedocument onderhandelingsresultaat Cao voor het Hoveniersbedrijf 2020.

 

Ook interessant

Vakantiewerk in 2024

Ben jij klaar met school en zoek jij vakantiewerk in 2024? Schrijf je dan in bij Herenbos in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Nieuw-Vennep, ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Vakantie-uren 2024

In deze periode krijgen wij vaak de vraag: Hoe kan ik mijn vakantie-uren in 2024 opnemen? Hieronder vind je de stappen die je moet ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos ontvangt MVO Proud Partner schildje

Op 23 mei 2024 organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord de bijeenkomst 'Ondernemen met je hart'. Herenbos is trots op ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.