Nieuws

Bouwopruimer voor één dag

Wat doe je als je opdrachtgever in nood is en je in de huidige markt niet direct een oplossing hebt? Bij Herenbos denken we dan out of the box. Voor de bouwvak moest een er een galerijflat schoon opgeleverd worden. Aangezien we niet direct een bouwopruimer voor handen hadden stuurden we onze communicatiemedewerker Anna naar Bouwbedrijf Tuin om hen uit de brand te helpen en om eens te kijken wat dit vak nu precies inhoudt.

Bouwopruimer, orde en veiligheid op de werkplaats

Het beroep van bouwopruimer speelt een cruciale rol in de bouwsector door ervoor te zorgen dat bouwplaatsen georganiseerd, veilig en efficiënt blijven. De taak van een bouwopruimer gaat verder dan simpelweg puin ruimen; het omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden die bijdragen aan het soepele verloop van bouwprojecten en de veiligheid van alle betrokkenen.

Werkzaamheden

Een bouwopruimer is verantwoordelijk voor het verwijderen van bouwafval, puin en ongewenste materialen van de bouwplaats. Dit gaat niet alleen om het creëren van een opgeruimde omgeving, maar ook om het verminderen van mogelijke gevaren en risico’s. Materialen zoals scherpe voorwerpen, losliggende kabels en ongeordende bouwmaterialen kunnen leiden tot ongelukken en verwondingen. Door deze gevaren weg te nemen, draagt de bouwopruimer bij aan een veilige werkomgeving voor alle arbeiders en bouwprofessionals. Aangezien het nu voor 1 dag was ging het nu vooral om het opruimen van de straat en onder de balkons.

Sorteren en recyclen

De bouwopruimer speelt een belangrijke rol in het sorteren en recyclen van bouwafval. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het scheiden van afval en het zorgen voor de juiste verwerking ervan van groot belang. Bouwopruimers dragen bij aan het verminderen van de ecologische impact van bouwprojecten door herbruikbare materialen te identificeren en te scheiden, waardoor een positieve bijdrage wordt geleverd aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van stortplaatsen.

Communicatie

Het werk van een bouwopruimer vereist ook samenwerking en communicatie met andere bouwvakkers en professionals. Ze moeten in staat zijn om te coördineren met verschillende teams en subcontractors om ervoor te zorgen dat de bouwplaats soepel blijft functioneren. Ze kunnen helpen bij het verplaatsen van bouwmaterialen naar de juiste locaties, wat bijdraagt aan een efficiënte workflow. Als communicatiemedewerker van Herenbos zou dit goed moeten komen.

Veiligheidsprocedures en regelgeving

Naast fysieke taken moet een bouwopruimer ook waakzaam zijn als het gaat om veiligheidsprocedures en regelgeving. Ze moeten op de hoogte zijn van de geldende veiligheidsnormen en ervoor zorgen dat deze worden nageleefd op de bouwplaats. Dit omvat het markeren van gevarenzones, het dragen van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en het rapporteren van eventuele onveilige situaties aan hun supervisors. Gelukkig had Anna haar VCA.

Onzichtbare kracht

Het beroep van bouwopruimer van onschatbare waarde voor de bouwsector. Ze zijn de onzichtbare krachten die ervoor zorgen dat bouwplaatsen niet alleen ordelijk en schoon blijven, maar ook veilig en milieubewust. Hun bijdrage zorgt voor een betere werkomgeving voor iedereen die betrokken is bij het bouwproject, en hun inzet draagt bij aan het succesvolle voltooien van bouwprojecten binnen de gestelde deadlines en met de hoogste normen van veiligheid en efficiëntie.

Anna over haar dag als bouwopruimer

“Ik had duidelijke instructies gehad waar ik moest zijn en gelukkig hebben we bij Herenbos goede werkkleding. Na de lekkerste koffie legde Richard mij uit wat de bedoeling was. Ik kreeg een helm, want er werkten nog mensen op de steiger en toen kon ik beginnen. Mijn werkzaamheden bestonden uit het opvegen en opruimen van bouwafval welke ik vervolgens in de containers moest stoppen. Na één uur had ik ongeveer 1/3 van de galerij gedaan en toen ik achterom keek had ik wel eer van mij werk. Het regende licht maar dat vond ik niet erg, wel verkoelend, aangezien ik deze werkzaamheden natuurlijk niet gewend ben. Om half 5 was ik klaar. Moe maar voldaan. De sportschool die had ik vandaag en morgen niet nodig. Richard was tevreden en zei: “Als ik nog een bouwopruimer zoek zeg ik tegen je collega’s, ik weet nog wel een goede.” En daar doen we het voor tevreden opdrachtgevers en voor mij een leuk artikel op onze website!”

Wil jij aan de slag als bouwopruimer via Herenbos neem gerust contact op met onze vestigingen! Wij helpen je graag aan die passende baan, blijf op de hoogte en like Herenbos op Facebook.

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar ...

Lees meer >>

Nieuws

Kansberoepen bouwsector

In de wereld van de bouwsector zijn er tal van kansberoepen die niet alleen een stabiele loopbaan bieden, maar ook veel groeipotentieel ...

Lees meer >>

Nieuws | Bouw

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.