Nieuws | Uitzenden

Herenbos aanwezig op de banencarrousel in Almere

Op donderdag 14 november 2019 organiseren de gemeente en het UWV de banencarrousel Flevoland Werkt! Een evenement waar enthousiaste werkzoekenden in contact komen met werkgevers. Wij bieden deze mensen graag een baan aan, daarom is Herenbos aanwezig op de banencarrousel.

Wanneer is de banencarrousel?

De banencarrousel vindt plaats van 9.00 tot 14.30 uur en is verdeeld in twee groepen.

9.00 – 11.00 uur      Opening Almere Werkt! voor werkzoekenden die vallen onder de banenafspraak.

12.00 – 14.30 uur   Opening Almere Werkt! voor werkzoekenden uit Almere zonder startkwalificatie.

Doelgroepen van de banencarrousel

De banenafspraak staat in het Sociaal Akkoord van werkgevers, werknemers en het kabinet. Nederland vindt dat iedereen mee moet kunnen doen aan de samenleving. Als daar extra ondersteuning bij nodig is, dan geven we die. Met de banenafspraak creëren we kansen voor:

  • mensen die onder de Participatiewet vallen en niet zelfstandig 100 procent van het minimumloon kunnen verdienen;
  • mensen met een Wsw-indicatie;
  • Wajongers met arbeidsvermogen;
  • mensen met een WIW- of ID-baan;
  • (Ex-) VSO/PrO-leerlingen.
Voordelen werkgever

Goed voor het bedrijf: Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en “iets terugdoen” voor de maatschappij (SROI) maken onderdeel uit van veel missies van bedrijven. Opdrachtgevers nemen het ook steeds vaker op in aanbestedingsvoorwaarden. Een werkplek creëren voor iemand met een arbeidsbeperking past daar goed bij.

Net zo duur als reguliere werknemers: Neemt u iemand met een beperking in dienst? Dan betaalt u alleen voor het werk dat de werknemer kan verzetten. De rest van het loon wordt aangevuld door uw gemeente of UWV. Ook zijn er andere interessante regelingen, zoals de no-risk polis. Zo blijven risico’s en kosten beperkt.

Goed gevoel: Mensen zijn veel meer dan hun beperking, alleen wordt dit nog niet altijd zo bekeken. Als iemand wel de kans krijgt om te laten zien wat hij in huis heeft, groeit het zelfvertrouwen en enthousiasme enorm. Een goed gevoel voor zowel de werknemer als de werkgever!

De banencarrousel in Almere is gratis te bezoeken, meer informatie vind je via deze link.

Ben je benieuwd welke vacatures Herenbos op dit moment heeft openstaan? Bel dan onze intercedenten op telefoonnummer (0224) 290 190 of kijk bij vacatures.

Ook interessant

Werkzaamheden als hovenier, geen enkele dag is hetzelfde.

Wat Jan (59) het leukste vindt aan zijn baan is dat geen enkele dag hetzelfde is. Zijn werkzaamheden als hovenier bij Hoveniersbedrijf ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Herenbos aanwezig op de banenmarkt van Alkmaar

Op 1 oktober 2019 organiseren WSP-NBHN en Kracht on Tour een grote banenmarkt in het hoofdgebouw van het AFAS-Stadion in Alkmaar. Het ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

De zekerheden als uitzendkracht

Uitzendwerk is goed geregeld. Uitzendkrachten zijn niet altijd op de hoogte van de zekerheden van uitzendwerk. Daarom zet Herenbos ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Uitzenden

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.