Nieuws | Overig | Re-integratie

Arbeidsongeschikt en nu?

Wat als je al geruime tijd arbeidsongeschikt bent en je beperkingen je hele leven beïnvloeden? Naast je beperkingen voel je je onzeker, ongezien en weinig nuttig. Is het dan niet fijn als iemand met je meedenkt? Zo iemand vond Fatima binnen Herenbos re-integratie. Samen met Cindy heeft ze haar mogelijkheden en kwaliteiten onderzocht.

Arbeidsongeschikt

Fatima raakte arbeidsongeschikt. Ze was onzeker en niet meer gelukkig op haar werk waardoor het opbouwen in uren en taken door haar beperkingen steeds niet lukte. Ook had ze moeite met de reis naar haar werk. Hierdoor was haar kruid al verschoten voordat ze aan haar werkdag in de winkel begon. Ze worstelde zich door de dagen. Haar zelfvertrouwen en gemoed hadden hier enorm onder te lijden.

Herenbos

Herenbos is samen met haar gaan onderzoeken waar haar kwaliteiten liggen. Fatima heeft een warme en zorgzame persoonlijkheid. In de gesprekken met Cindy geeft ze aan graag voor mensen te zorgen. Hier heeft ze ook ervaring in. Ze heeft familieleden op leeftijd verzorgt maar denkt dat ze niet de zorg in kan omdat ze hier geen opleiding voor heeft. Herenbos moedigt haar aan om toch op onderzoek uit te gaan.

In de zorg

Door de aanmoediging van Herenbos wandelde Fatima met knikkende knieën het verpleegtehuis om de hoek binnen. Ze vroeg daar of ze het telefoonnummer mocht hebben van degene die haar meer kon vertellen over de mogelijkheden voor een werkervaringsplaats. Vervolgens is Fatima samen met Cindy in gesprek gegaan met de afdeling  personeelszaken van het verpleeghuis. Kort daarop startte Fatima met een werkervaringsplaats als gastvrouw.

Van arbeidsongeschikt naar arbeidsgeschikt

Al snel was Fatima onmisbaar voor de afdeling. Wat een verschil, de Fatima aan het begin van het traject en nu. Al wandelend en met opgeheven hoofd gaat ze naar haar nieuwe baan als gastvrouw. Hier vervult ze liefdevol haar taken. Ze wil zelfs haar uren gaan opbouwen. Gewapend met een chocoladeletter gaat ze het kantoor van de manager binnen om dit verzoek hier neer te leggen. Dat had de Fatima van vroeger nooit gedurfd!

Meer weten?

Wil je meer weten wat Herenbos re-integratie voor jou of uw bedrijf kan betekenen?  Neem dan telefonisch contact op met ons hoofdkantoor in Alkmaar (072) 30 30250 of mail naar re-integratie@herenbos.nl. Natuurlijk vind je onze diensten ook op onze website.

Op de hoogte blijven van het nieuws binnen Herenbos re-integratie? Volg ons dan op LinkedIn.

Ook interessant

Tweede spoortraject bij Herenbos

Loes volgde een tweede spoortraject bij Herenbos via Herenbos. Haar hart ligt bij het werken met mensen en hulp bieden. Daardoor past ze ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

Blijven werken na een tweede spoortraject

Chantal kreeg op jonge leeftijd last van een fysieke beperking. Ze wilde graag gewoon blijven werken. Omdat er bij haar werkgever niet ...

Lees meer >>

Nieuws | Re-integratie

‘Herenbos re-integratie heeft me geholpen bij het maken van mijn eigen keuzes en laten inzien welke beroepen voor mij kansrijk en interessant zijn.’

Renate , HERENBOS Zoetermeer

Referenties | Re-integratie

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.