Greenport GroenStart

Herenbos is uitvoerder van Groenstart. Groenstart is een samenwerkingsverband van Clusius College, Noorderhoeve, AB vakwerk en Herenbos. GreenPort GroenStart is een leer- en werktraject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en agrarische sector van Noord-Holland. De doelgroep van GroenStart bestaat uit jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt.

Tijdens het intakegesprek wordt nader kennisgemaakt en de opzet van het project besproken. Doorgaans wordt er eerst gekeken of de kandidaat werk-fit en leer-fit is. Dit gebeurt tijdens het “voorschakelen”. Dit is een periode van drie maanden waarbij de kandidaat gaat stagelopen bij de toekomstige opdrachtgever. Tevens kan de kandidaat meedraaien in de klas op entree niveau of niveau 2. Zodoende krijgt de kandidaat een indruk van de werkomgeving en van de opbouw en lesstof in de klas. Tijdens het voorschakelen wordt de kandidaat begeleid bij het mogelijk aanleren van werknemersvaardigheden.

De kandidaten volgen, indien mogelijk, een BBL opleiding. Dit betekend dat de kandidaat 1 dag in de week naar de les gaat. De lessen worden gegeven op locatie, de docenten komen naar de locatie toe en de groepen zijn klein. De nadruk bij de opleiding ligt op de praktijk.

Bij gebleken geschiktheid bij het voorschakelen ontvangen de kandidaten een leer-werkovereenkomst voor de duur van een jaar. De kandidaat gaat dan minimaal 3 dagen werken en krijgt hier ook voor betaald. Herenbos en Clusius College begeleiden de kandidaat samen met de opdrachtgever. Hierbij wordt gekeken wat haalbaar is voor de kandidaat en welke ondersteuning een kandidaat nodig heeft.

Maatwerk is het sleutel woord. Er is variabele instroom mogelijk zodat een kandidaat niet hoeft te wachten tot september om te starten met de opleiding. Voor sommige kandidaten is scholing niet haalbaar of nodig, dan wordt er ingestoken op werk. Per kandidaat wordt er een traject op maat gemaakt.

De 18 gemeentes uit Noord Holland hebben getekend voor dit initiatief. Hierdoor hebben wij korte lijnen met gemeentes, UWV, scholen en opdrachtgevers. Dit werpt zijn vruchten af! De eerste kandidaten zijn geslaagd en duurzaam uitgeplaatst.

Meer informatie vind je op de eigen website www.groenstart.nl.

Of neem contact op met Yvonne Haisma of Nicole Litjens van onze vestiging in Schagen.

0224-290190

GroenStart is onderdeel van GreenPort NoordHollandNoord

Bel mij terug

Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mail mij terug

Wij mailen u zo spoedig mogelijk terug
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.